Test: de beste staafmixer

Getty Images

Een goede staafmixer is handig in de keuken bij het maken van soep en het pureren van eten. Ook smoothies maakt een staafmixer in een handomdraai. Juist die door veelzijdigheid is het een bijna onmisbaar apparaat. De beste?

De Philips ProMix HR657.

Dat meldt Besteproduct.nl. De Philips ProMix HR657 (¢77) voelt oerdegelijk aan en ziet er luxe uit. De testers vinden het een echt kwaliteitsproduct. Ook de accessoires voelen degelijk aan, met uitzondering van de drinkbeker. Bij het aansluiten van de accessoires hoor je een duidelijike klik. Ontkoppelen gaat met een druk op de knop.

Krachtpatser

De Philips staafmixer  is een krachtpatser met een motorvermogen van 800W. Zelfs harde nootjes worden probleemloos en snel tot gruis vermalen. Voor plakkerige etenswaren is de staafmixer minder geschikt omdat ze de staafmixer kunnen verstoppen. Door de speciale coating is de kop  dan wel weer snel schoon te maken. De spiraalsnijder doet het goed, maar de draaisnelheid van de garde is wat langzaam, waardoor je meer tijd nodig hebt om slagroom te kloppen. Aan de andere kant is die garde erg krachtig, zodat hij ook in dikke substanties te gebruiken is. De motor wordt bediend met één knop. Hoe verder je hem indrukt, des te harder draait de mixer.
Minpuntje is dat de mix-staaf niet in de vaatwasser kan.

Bron: www.besteproduct.nl

 

Auteur 
  • Perry van Dijk