Test: de beste staafmixer

De beste staafmixer
Getty Images

Een staafmixer is het nuttigste apparaat in de keuken. Je pakt hem er snel bij, hij is handzaam, neemt weinig ruimte in beslag en in een mum van tijd maak je een dip, zoals guacamole of pureer je de soep. Maar welke staafmixer komt er nou het beste uit de test?

De beste staafmixer is de Braun MQ 9135 XI MultiQuick 9, dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Braun MQ 9135 XI MultiQuick 9 met hakmolen (€130) komt op alle testonderdelen goed uit de verf.

Smoothie maken gaat redelijk. Weliswaar is de kwaliteit van de smoothie goed, maar het duurt wat lang om hem te maken, vinden de testers. Met pannenkoekenbeslag maken is de Braun de allerbeste, met mayonaise maken en babyvoeding pureren is de staafmixer een van de beste uit de test. Met fijnhakken en kloppen krijgt de Braun net aan een voldoende. Aan de andere kant, de meeste andere staafmixers doen dat minder goed.

De Braun staafmixer komt inclusief een hakmolen. Daarmee hak je bijvoorbeeld noten of uien fijn. Ook is de hakmolen het geschikt voor een grovere spread. Voor constructie en duurzaamheid krijgt de Braun het testoordeel 10 van de testers. De Braun is ook de krachtigste staafmixer uit de test met een motorvermogen van 1200 Watt.

Blender

In de test zijn behalve staafmixers ook blenders getest. Blenders zijn vooral handig voor het maken van grote hoeveelheden. Door de dichte kan heeft u bij het maken van een smoothie geen last van gespetter. Staafmixers zijn handzamer en beter geschikt voor kleine hoeveelheden. Ook zijn staafmixers een stuk stiller dan blenders.

Bron: Consumentenbond

Auteur 
  • Perry van Dijk