Test: de beste stadsfiets

Niet is zo kenmerkend voor Nederland als de fiets. Ieder jaar komen fabrikanten met nieuwe modellen en daarom wordt er ook ieder jaar een fiets van het jaar verkozen, in verschillende categorieën. Welke wordt dat in 2019?

In 2019 is de Cortina Common tot Fiets van het Jaar verkozen.

De Cortina Common (€600 – €900) biedt een no-nonsense rijplezier. Het is een eigentijdse fiets met modieuze kleuren die zich onderscheidt door de handige bagagemand die op eenvoudige wijze zowel voor op de fiets als op de bagagedrager gemonteerd kan worden. Dit gaat met het geïntegreerde Atran Velo System (AVS). Dat is niet alleen handig als je boodschappen doet, maar ook als je de fiets onbeheerd achterlaat.

De trendy fiets heeft een uniek frame in opvallende kleuren en speciaal voor Cortina ontworpen banden. De Cortina Common is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar waar details zoals de voor- en achterdrager, kettingkast en spatborden in zwart mooi tegen afsteken. Wie van gadgets houdt, kan de luxere variant nemen met Gates beltdrive en verstelbare USB-stuurpen met USB-ingang en powerbank om tijdens het fietsen je telefoon op te kunnen laden. Afgelopen zomer won de Cortina Common al de Eurobike Award 2018.

Bron(nen):
Trefwoorden: