Test: de beste stoomkoker

Getty Images

Makkelijk en gezond, dat is koken met een stoomkoker. Je kunt er complete gerechten mee koken. Vis groente, aardappelen en zelfs vlees. De beste?

De Magimix Le Cuiseur Vapeur 11582. (€300) Dat meldt Paarshuis.

Dit is een zeer duurzame stoomkoker met schalen van RVS. Deze schalen blijven lang mooi en gaan lang mee. De stoomkoker wordt geleverd inclusief twee RVS-schalen van ruim zes liter en een glazen deksel.

De koker heeft vier verschillende standen met ieder een eigen temperatuur, zodat er voor nagenoeg elk gerecht een goede stand is. Koken gaat eenvoudig: de juiste stand kiezen en de timer instellen. De rest gaat vanzelf. De stoomkoker heeft ook een warmhoudfunctie. In de bodem is behalve het waterreservoir ook een klein bakje voor saus. Na gebruik kunnen de onderdelen in de vaatwasser. Minpunt is de hoge prijs.

Werking

Een stoomkoker werkt met stoom. Boter en/of olie is niet nodig. In de bodem van een stoomkoker zit een waterreservoir. Stoomkokers hebben twee of drie schalen die op elkaar worden gestapeld. Het water wordt aan de kook gebracht en de stoom maakt de ingrediënten in de stoomschalen gaar. Doordat de ingrediënten niet in direct contact komen met water blijven vitaminen en mineralen beter behouden.
 

Auteur 
Bron 
  • Paarshuis.nl