Test: de beste televisie 2023

Television beste televisie
Getty Images

De avonden worden langer, dus veel mensen blijven lekker thuis om televisie te kijken, lineair via bijvoorbeeld de NPO of via een streamingsdienst als Netflix. In de winkel worden televisies steeds beter en groter. Wie een verouderd model wil vervangen door een grote, nieuwe heeft met...

LG OLED55C34LA de beste. 

Dit blijkt uit een test die is gepubliceerd in de nieuwe Consumentengids. De LG OLED55C34LA (€1800) heeft een beelddiagonaal van 55 inch (140 cm). Het beeld is superscherp, met prachtige, levendige kleuren. Op dit punt is het de allerbeste uit de test. Het geluid klinkt prettig en rijk, met een mooie balans tussen hoge en lage tonen. Daarmee is hij een van de beste in de test. Ook met gebruiksgemak scoort dit toestel hoge ogen. De LG OLED55C34LA is dit jaar geïntroduceerd.

Maatje kleiner

Bij de televisies die een maatje kleiner zijn (48-50 inch / 122-127 cm) komt ook een toestel van LG als beste uit de test: de LG OLED48A26la (€700), een toestel uit 2022. Deze LG geeft een prima beeld en heeft de beste geluidskwaliteit van alle tv's van 48-50 inch. Het geluid klinkt helder en prettig, met goede lage tonen. Een koptelefoon kan alleen met bluetooth worden aangesloten. De televisie krijgt een onvoldoende, 5,0 op het onderdeel Smart-tv. Dat geldt overigens voor wel meer televisies in de test en geen enkele televisie krijgt op dit punt meer dan een schamele 6,6.

Auteur