Test: de beste vaatwasser

Wie geen zin heeft om dag in dag uit zelf met de hand de vaat te doen, kan een vaatwasser kopen. Wie de vaatwasser weg wil werken in de keuken, kiest voor een inbouwvaatwasser. De beste is...

...de Siemens SN657X01PN.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Siemens (€800) is geschikt voor 13 couverts. De vaatwasser heeft een flexibel te plaatsen bestekkorf. Hij wast en droogt erg goed, zowel met het hoofdprogramma als met het ecoprogramma. Met wassen komt de Siemens als gedeeld eerste uit de test samen met de Zanussi ZDT22004FA. Met drogen staat de Siemens alleen op de eerste plaats, en met een 9,8 krijgt de vaatwasser een heel hoog testoordeel. De vaatwasser is gemakkelijk in te ruimen en de bediening is erg prettig. Minpuntje is de programmaduur. De testers geven hiervoor zelfs een onvoldoende, een 4,6. Een wasbeurt kost 22 cent, daarmee is de Siemens een van de goedkopere vaatwassers in het gebruik.

Schoonmaaktips

De testers geven in de Consumentengids ook enkele schoonmaaktips voor vaatwassers. Een belangrijke is om een paar keer per jaar een lang en heet wasprogramma te draaien. Vet en vaatwasmiddelenresten die na korte en/of koude programma's zijn achtergebleven, worden dan automatisch verwijderd. Andere tips zijn het regelmatig schoonmaken van de filters, sproeiarmen en deurrubbers.

Bron: Consumentenbond

Bron(nen):
Trefwoorden: