Test: het beste bontwasmiddel

Iedereen gebruikt het bijna dagelijks: wasmiddel. Of het nu poeder of vloeibaar is, huismerk of A-merk, we gebruiken het bijna dagelijks om onze kleding weer fris en schoon te krijgen. De kwaliteit verschilt nogal, maar de beste is...

...Ariel Kleur & Stijl

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. Ariel Kleur & Stijl (€3,79 voor 10 wasbeurten) krijgt het testcijfer 8,3. Ariel Kleur & Stijl komt als onbetwiste vlekkenkampioen uit de test. Van alle wasmiddelen is dit poeder het beste in het weg wassen van vlekken en het voorkomen van vergrauwing. Bij 30C verwijdert Ariel vlekken zelfs beter dan bijna alle andere wasmiddelen bij 40C. En 40C doet Ariel het nog beter. Ook houdt het wasmiddel kleuren lang mooi. Minpuntje is dat er zichtbare wasmiddelresten achterblijven na een wasbeurt. Ook is Ariel het duurste wasmiddel in de test.

Lage temperaturen

De testers hebben de wasmiddelen op 30C en 40C getest. Alle wasmiddelen presteren beter bij 40C, maar het verschil is klein. Voor vetvlekken is een hoge temperstuur belangrijk voor het losweken van de vlek. Bij flinke vetvlekken is het verstandig om ze voor te behandelen met een vlekkenmiddel. Ecologische wasmiddelen komen niet al te best uit de test. Het middel met het strengste milieukeurmerk (Ecogarantie) wast nauwelijks beter dan water van 40°C zonder wasmiddel. De andere vier eco-wasmiddelen in de test doen het beter.

Bron: Consumentenbond