PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Test: het beste koffiezetapparaat

Voor sommige koffiedrinkers kan het niet exclusief genoeg zijn en zij zweren bij een duur espressoapparaat. Andere koffiedrinkers kiezen zoals vanouds voor een gewoon koffiezetapparaat. Het beste apparaat met thermoskan is...

...de Siemens TC86503.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Siemens TC86503 (€100) heeft een thermoskan met een dubbele rvs wand die de koffie prima op temperatuur houdt. De kan is voor 8 grote of 12 kleine kopjes. Het apparaat, dat in zwart/zilver en in rood verkrijgbaar is, heeft een uitneembaar waterreservoir. Op ontkalken scoort dit apparaat het testoordeel 10 en ook op gebruiksgemak komt dit apparaat met een 9,6 uitstekend uit de test. Op het onderdeel Smaak (6,6) en Temperatuur (6,9) scoort de Siemens niet buitengewoon hoog.

Glazen kan

Bij koffiezetapparaten met glazen kan komen er drie apparaten als beste uit de test. Hun testoordeel is precies even hoog. Het zijn de Bosch TKA6A041 (€50), de Braun KF 7020 PurAroma 7 (€77), en de Siemens TC86303 (€80). Het koffiezetapparaat van de Siemens is identiek aan de Siemens met thermoskan, die als beste uit de test kwam. De Bosch is leverbaar is wit, rood en zwart. Dit koffiezetapparaat scoort wat minder op het testonderdeel Smaak (5,8) en wat beter op het onderdeel Temperatuur (7,4) dan de Braun en de Siemens. De Braun krijgt van de testers een 6,5 zowel voor Smaak als Temperatuur van de koffie. De Siemens een 6,6 en 6,9.

Bron: www.consumentenbond.nl/koffiezetapparaat/beste