Test: Het beste scheermes

Het beste scheermes
Getty Images

Als het op scheren aankomt zijn er twee smaken: nat of droog. Natscheerders moeten regelmatig hun scheermesjes vervangen, omdat ze bot worden. Maar welke scheermes kan je nou het beste aanschaffen.

Wie opzoek is naar de beste houder met mesjes, kiest voor ProGlide Flexball van Gillette. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond.  Gillette ProGlide Flexball (€20 met twee mesjes, €6 per navulmesje) heeft een flexibele kop die zich aanpast aan de gezichtscontouren. Ook moeilijke plekken zijn daardoor makkelijker te bereiken. Het scheren gaat comfortabel. Gillette ProGlide Flexibel steekt op nagenoeg alle testonderdelen met kop en schouders boven de andere scheermesjes uit. Alleen op het testonderdeel 'Scherpte mes' presteert het aanzienlijk minder dan de rest, het is zelfs de op een na slechtste op dit onderdeel.

Prijs

Minpunt van de Gillette is de prijs. Gillette ProGlide Flexball is niet alleen de beste, het is ook de duurste uit de test. Ter vergelijking, voor de nummer twee uit de test, Man by Biocura, betaalt de consument €3,80 voor een houder en mesjes. Navulmesjes kosten €0,95 per stuk. De testoordelen van beide scheermesjes ontlopen elkaar niet heel veel: 8,4 voor de Gillette en 8,1 voor Man by Biocura, het huismerk van Aldi.

Ook de huismerken van Albert Heijn en Etos presteren met een testoordeel van 7,9 niet veel slechter dan de Gillette. Ze zijn wel voordeliger: Albert Heijn rekent €5,50 voor de houder met mesjes en €1,75 voor een navulmesje. Bij Etos kost de houder met mesjes €7,60 en een navulmesje €1,85.

Bron: Consumentenbond

Auteur 
  • Perry van Dijk