Test: het beste stoomstrijkijzer

Bijna niemand heeft strijken als hobby. Toch is een strijkijzer onmisbaar als je kleding kreukloos wilt krijgen. De Consumentengids heeft een test uitgevoerd, de beste blijkt...

De merken Braun en Philips komen het beste uit de test. Alle drie de strijkijzers glijden soepeltjes over de stof. De Braun SI 3030 PU TexStyle 3 (¢36) heeft een prettig snoer dat niet in de weg zit. Het ijzer is gemakkelijk op te bergen, maar de bedieningsknoppen hadden volgens de testers handiger gekund.

De Philips G4556/20 Azur (¢60) strijkt vergeleken met andere strijkijzers heel aardig rond knopen. Het snoer is flexibel en lang genoeg. Minpuntje is dat hij iets minder glad strijkt dan de andere twee beste uit de test.

De Philips GC4909/60 Azur (¢85) is nogal zwaar, ook zonder water. Minpuntje is dat het waterniveau niet duidelijk zichtbaar is. Het is daardoor lastig te zien wanneer je moet bijvullen.

Stoomgenerator

Bij de stoomgeneratoren komt de Philips GC9640/60 PerfectCare Elite (¢260) als beste uit de test. Een stoomgenerator is een strijkijzer met een apart reservoir waarin het water wordt opgewarmd. Met een druk op de knop gaat de stoom via een slang naar het strijijzer. De Philips is licht en de zool is groot. Het ijzer glijdt lekker over de stof en heeft een goede punt voor precisiewerk. De knoppen zijn prettig te bedienen. Het vullen en legen van de watertank gaat gemakkelijk.

Bron(nen):