Test: het lekkerste alcoholvrije biertje 2024

Getty Images

Steeds meer mensen willen wel genieten van een lekker glas bier, maar ze willen liever geen alcohol drinken. 0.0% bier is dan ideaal. Zeker nu bierkenners merken dat de smaak van alcoholvrij bier de laatste jaren sterk is verbeterd. De lekkerste is...

La Trappe Nilis (¢2,30). 

 

Dit Trappistenbier van bierbrouwerij De Koningshoeve uit Berkel-Enschot is de winnaar van de Bierista-verkiezing van het lekkerste alcoholvrije bier. La Trappe Nilis is ook het eerste alcoholvrije Trappistenbier ter wereld. Het is een donker, amberkleurig bier met een gebroken witte schuimkraag. Het is een toegankelijk biertje met een aangename bitterheid en een ronde, moutige karamelzoete afdronk. De geur van mout en karamel vloeit samen met de frisse en fruitige aroma’s die de gist en hop voortbrengen. 

 

Top 25

Het is voor de eerste keer dat Bierista een aparte verkiezing voor het lekkerste alcoholvrije bier heeft gehouden. Bierista doet dit omdat alcolholvrij bier volwassen is geworden. Het aanbod is enorm gegroeid. Er zijn niet alleen alcoholvrije pilsners, zoals Heineken 0.0 en Hertog Jan 0.0, maar ook weizenbieren, IPA’s, blondbieren en zelfs stoutbieren zonder alcohol. 

 

De verkiezing van Bierista leidde tot een Top 25 van alcoholvrije bieren. In de top 5 staan naast het Trappistenbier La Trappe Nilis nog twee abdijbieren (Affligen Blond en Leffe Blond), een IPA (VandeStreek Playground) en een pilsner (Hertog Jan).

Auteur