Test: het lekkerste bockbier (2018)

Het is definitief herfst. Het waait, het is kil en af en toe klettert de regen tegen de ramen. Bierliefhebbers ruilen het zomers witbier in voor het roodbruin gekleurde bockbier, een typisch herfstbiertje. De lekkerste?

Dat is de Tessels Bock, blijkt uit recensies van biersite Bierista.nl van goed verkrijgbare bockbiertjes. Texels Bock (€1,89 per fles) is en krachtig en smaakvol bier. Het heeft de kleuren van de herfst, zoete tonen en een licht bitter karakter. Texels Bock is gebalanceerd en rijk aan smaak. De afgelopen jaren heeft dit bockbier diverse prijzen gewonnen. In 2009, 2010 en 2011 is het verkozen tot Lekkerste bockbier van Nederland. In 2010 en 2011 werd het verkozen tot Beste Bockbier. En in 2015 won het bier goud tijdens de Brussels Beer Challenge. Texels Bock is te koop in diverse supermarkten.

Kleine brouwers

In het Algemeen Dagblad is Heimdall van Walhalla (€2,79) unaniem als beste bockbier gekozen in een proeverij van acht bockbiertjes van kleine Nederlandse brouwerijen. Walhalla is gevestigd in Amsterdam. Heimdall is lekker vol in de mond en heeft een ijzersterke balans tussen droog en zoetig, omlijst door tonen van mokka, karamel en hazelnoot. Dit bockbier heeft ook een fijn zacht bubbeltje. Het bockbier is te koop in gespecialiseerde bierwinkels, vooral in Amsterdam en de rest van Noord-Holland.

Bron: AD, Bierista.nl