PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Test: zomerbanden

De winter lijkt definitief voorbij, de eventuele wintersportvakantie is voor de meesten achter de rug, dus wordt het tijd de winterbanden te vervangen door zomerbanden. Maar welke zijn het beste?

De ANWB heeft drie verschillende maten zomerbanden getest. Banden van Continental haalde in iedere categorie de hoogte score.

De ANWB heeft 1100 banden anoniem gekocht bij bandenhandelaren. Het zijn dus gegarandeerd dezelfde banden die de gewone consument ook koopt. Getest zijn onder meer de eigenschappen op droog en nat wegdek, het lawaai en de slijtvastheid. Bij het eindoordeel is de onderlinge samenhang van de eigenschappen belangrijk, omdat deze vaak tegenstrijdig zijn: grip kan ten koste gaan van slijtvastheid.

Bandenmaat 165/70 R 14T (pdf)

Bandenmaat 205/55 R 16V (pdf)

Bandenmaat 215/65 R 16H (pdf)

Bron(nen):

Reactie toevoegen