Autotest: Mazda MX-30 ­Luxury

De MX-30 is Mazda’s eerste volledig elektrische auto die op onze wegen rondrijdt. Hij trekt de aandacht, vooral vanwege de bijzondere portieren: je ziet dat er achterdeuren zijn, maar portiergrepen ontbreken. Die zitten namelijk aan de binnenkant. De achterdeuren kunnen hierdoor alleen open wanneer de voorportieren ook geopend zijn. ‘‘Heel apart, heel onderscheidend”, vindt testrijder van dienst Marius.

Motor: elektrische ­aandrijving
Vermogen: 145 pk
Gemiddeld verbruik: 19 kWh/100 km*
Accucapaciteit: 35,5 kWh
Actieradius: 200 km*
Energielabel: A*
CO2-uitstoot: 0 g/km
Afmetingen (lxbxh): 440 x 204 x 156 cm
Gewicht: 1620 kg
Vanafprijs testauto: €39.140
Vanafprijs: €33.140


* Fabrieksopgave

Marius Oosterling (70) is gepensioneerd maatschappelijk werker. Als vrijwilliger is hij nog altijd actief, vooral om mensen op psychosociaal vlak bij te staan. Voor de deur staat zijn eigen Mazda 3. Hiermee rijden hij en zijn vrouw zo’n 12.000 kilometer per jaar. ­Marius: “Wij kamperen graag in het buitenland. Alles in de auto en dan maar rijden. Geen aanhanger. Met de achterbankleuning neergeklapt is er bagageruimte genoeg.” Of de Mazda MX-30 ook een toegewijde reis­genoot is, maakt de testrijder van deze maand duidelijk in tien plus- en/of minpunten.

Marius houdt van auto’s. “Ik vind het heerlijk om in de bibliotheek de autobladen door te ­bladeren en de ontwikkelingen bij te houden. Maar het rijden zelf is het allermooiste. Ik hou van sportief rijden, het liefst handgeschakeld.” De MX-30 is – zoals alle elektrische auto’s – alleen met automaat leverbaar. Een domper dus? Dat valt reuze mee, aldus Marius: ‘‘Deze automaat schakelt zo heerlijk, je voelt er helemaal niets van. En dankzij de sterke elektromotor trek je heel snel op. Dat geeft ook een sportief gevoel.” Dat de MX-30 zo snel optrekt, komt mede door het hoge koppel ofwel de trekkracht van de motor. Dit is kenmerkend voor een elektromotor. Dat biedt testrijder Marius nog een voordeel. “Wij kamperen het liefst in de bergen. Dankzij de trekkracht is voor deze Mazda geen enkele helling te steil.” Het uiterlijk bevalt Marius ook: “Het is een robuuste wagen die er bijzonder uitziet. Vooral door die grappige smalle achterdeuren. Ze maken de instap voor een ­volwassene wel ietwat krap. Het is wennen dat de ­achterdeuren niet zomaar open kunnen. Ook de raampjes zijn wat klein, net zoals de beenruimte achterin. Maar dat is allemaal geen probleem als je toch maar met z’n tweetjes rijdt. Of met kinderen achterin. En als ik de achterbankleuning neerleg, passen al onze ­kampeerspullen er prima in.” De Mazda ligt volgens Marius lekker op de weg en rijdt heerlijk dankzij de elektrische aandrijving. “Ik zou ­alleen een iets ruimere actieradius willen hebben. Nu is dat maximaal zo’n 200 kilometer, daarna moet je urenlang laden of bij een snellader stoppen. Dat is wel even wennen. Maar verder: een heel fijne reiswagen waar je lekker in rijdt zonder moe te worden.”


Tien plus-en/of minpunten

  • Robuust en opvallend uiterlijk.
  • Zeer comfortabel en stil.
  • Trekt vlot op, sportief gevoel.
  • Fijne stoelen.
  • Veel veiligheidssystemen en achteruitrijcamera.
  • Mooi interieur, afgewerkt met kurk en gerecycled plastic.
  • Veel bagageruimte, zeker met bank neergeklapt.
  • Zicht naar achteren is wat beperkt.
  • Weinig ruimte achterin.
  • Beperkte actieradius.


De concurrentie

Kia e-Niro
136 pk
2 cm korter
A-label
accucapaciteit 39,2 kWh,
actieradius maximaal 289 km*
Vanaf €35.995

DS DS3 Crossback e-Tense
136 pk
28 cm korter
A-label 
accucapaciteit 50 kWh
actie­radius maximaal 340 km*
Vanaf €37.490


MG ZS EV
143 pk
9 cm korter
A-label
accucapaciteit 45 kWh
actieradius maximaal 263 km*
Vanaf €30.985

* Fabrieksopgave

Vind al onze autotests terug op www.plusonline.nl/auto