10 veroorzakers van brandend maagzuur

Mijd deze voeding als je het zuur hebt

Getty Images

Brandend maagzuur veroorzaakt vervelende klachten. Vaak moet u aan de medicijnen om het zuur weer te laten zakken. Maar van welk eten krijgt u eigenlijk het zuur? En wat kunt u dus beter laten staan? Tien soorten voeding waar u het zuur van krijgt.

Zuur in uw maag heeft u nodig om eten te verteren. Heel erg belangrijk dus, dat zuur. Het wordt echter lastig als het niet in uw maag blijft zitten.

Uw maagzuur kan namelijk omhoog komen door uw slokdarm. U spreekt dan van brandend maagzuur. Dit veroorzaakt een brandende pijn aan de onderkant van uw borstkas. De pijn straalt uit naar uw keel en het zuur zorgt voor een zure of bittere smaak in uw mond.

Eten

Om te zorgen dat u niet elke keer meteen naar de medicijnen hoeft te grijpen om van uw klachten af te komen, kunt u letten op wat u eet. Zo verkleint u de kans dat u last krijgt. Dit eten bevordert brandend maagzuur en kunt u dus beter vermijden:
  • alcohol (bier, wijn, whisky)
  • koffie
  • gekruid eten (pepers, salie, tijm, zuring, marjolein, dragon)
  • koolzuurhoudende dranken (frisdrank, bronwater)
  • vet eten (kebab, pizza, vlees, gefrituurd voedsel)
  • cacao (chocoladerepen, chocolademelk)
  • vruchtensap
  • pepermunt
  • ui
  • knoflook

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum