Meerderheid Pluslezers gaat nog niet naar vereniging of club toe

Het verenigingsleven lag als gevolg van de coronacrisis maanden stil. Inmiddels hebben veel verenigingen de deuren – met gepaste maatregelen - weer geopend. Toch maakt een meerderheid van de Pluslezers (58 procent) er voorlopig nog geen gebruik van. Dat blijkt uit een peiling onder 1.200 lezers op deze site.

De meeste Pluslezers zeggen voorlopig het zekere voor het onzekere te nemen en thuis te blijven. Bovendien zijn sommige clubs uit voorzorg nog gesloten.

Lust en leven

'Ik vind het nog te onzeker om in een groep te bivakkeren. Als het gezellig wordt vergeet men gemakkelijk de 1,5 meter dus maar beter niet gaan', aldus een Pluslezers in een reactie.

Het koor van Pluslezer Willemijn komt voorlopig ook nog niet samen. 'Koorzingen is mijn lust en mijn leven en ik mis het enorm. Maar zoals mijn dirigente zei: 'Zingen is momenteel de gevaarlijkste hobby die er is'. Wij wachten tot na de zomervakantie en kijken dan of het kan - of niet.'

Schoonmaken

De Pluslezers die wél weer samenkomen (42 procent), benadrukken dat ze veel waarde hechten aan voorzorgsmaatregelen op de club die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. 'Het gaat prima en ik spreek uit ervaring', zegt lezer Mijndert over zijn klaverjasvereniging 'Twee tafels tegen elkaar en aan elke kant één persoon. Bij wisseling de tafels schoonmaken en ieder zijn eigen stoel houden die dag', schrijft Mijndert als reactie op onze Facebookpagina.

Een andere Pluslezer gaat ook weer naar het clubgebouw toe om te biljarten. 'Mijn biljartvereniging heeft twee biljarttafels in het clubgebouw. Er mag volgens schema gebiljart worden waarbij maximaal acht personen in het clubgebouw aanwezig mogen zijn. De randen van de tafels en de ballen worden na iedere partij afgesopt.'