Plus Podcasttip: NRC Vandaag over coronavaccins

Podcasts, radio-uitzendingen waarbij je zelf bepaalt wanneer en waar je die beluistert, worden steeds populairder. Plus geeft met enige regelmaat tips voor de beste podcasts. Deze week: NRC Vandaag over coronavaccins.

NRC Vandaag is een dagelijkse podcast van dagblad NRC.  Elke dag wordt één onderwerp in een relatief korte uitzending uitgediept en toegankelijk gemaakt voor iedereen die er meer over wil weten.

De aflevering van 18 november 2020 staat in het teken van de deze week aangekondigde coronavaccins. Na maanden van onzekerheid is er immers eindelijk goed nieuws: de farmaceuten Pfizer en Moderna kondigden beide aan dat hun vaccins de testfase met uitstekende resultaten hebben doorstaan.

In NRC Vandaag praat medisch redacteur Niki Korteweg ons bij over de vaccinontwikkelingen, maar vooral ook over de hobbels die daarna genomen moeten worden. Want hoe zorgt een fabrikant ervoor dat er genoeg doses zijn, dat die vervoerd en opgeslagen kunnen worden en dat ze uiteindelijk op een veilige manier in onze bovenarm eindigen. 'We zijn er nog niet,' waarschuwt Korteweg.

De podcast is hieronder te beluisteren, of via uw favoriete podcast-app.