Nederlanders gamen half miljard minuten per dag

Vrouwen zijn het meest verslaafd

500 miljoen minuten per dag. Dat is de hoeveelheid tijd die Nederlanders doorbrengen met het spelen van games, zo blijkt uit onderzoek onder 3.600 Nederlanders van het bureau Multiscope. Vrouwen gamen meer dan mannen, en de tablet en desktop PC worden vooral door 50-plussers gebruikt voor gamen.

In Nederland spelen ongeveer 7,6 miljoen Nederlanders gemiddeld 61 minuten per dag games. Bij de meeste mensen gaat het om spelletjes op een smartphone. Het aandeel hiervan ligt op 35%. Ten opzichte van 2017 gaat het hierbij om een stijging van 5 procentpunten. Na de smartphone is het aandeel van gamen op de tablet met 18% het populairst, gevolgd door de desktop computer (16%) en laptop (16%). Van de Nederlanders speelt 15% op een spelcomputer zoals Nintendo of Playstation, ook wel 'console' genoemd.

Vrouwen gamen meer, ouderen zijn gek op tablet

Vrouwen besteden meer minuten aan gamen op de smartphone dan mannen (43% vs 27%), terwijl mannen vaker achter de PC (10% vs 23%) of console (10% vs 19%) zitten. Onder de streep zijn vrouwen uiteindelijk meer tijd kwijt aan gamen.

Qua leeftijd valt op dat de smartphone álle leeftijdsgroepen aantrekt, maar 18- tot 49-jarigen in het bijzonder. Candy Crush en Wordfeud worden het vaakst gespeeld. De console is het populairst onder 18- tot 34-jarigen. Daar zijn de spellen uit gameseries FIFA, GTA en Assassin's Creed het populairst. De tablet en desktop PC worden vooral door 50-plussers gebruikt voor gamen.

Op PlusOnline hebben we ook een verzameling leuke spelletjes. Probeer ze uit >>

Bron: Multiscope