Maak een (online) wereldreis met deze tool

De komende maanden zitten veel mensen thuis. Vakanties worden geannuleerd en reizen zit er voorlopig niet in. Daar is een oplossing voor: met deze online tool reis je in no-time virtueel de wereld over. 

Op de website van 360 Cities kun je een wereldreis maken in 360 graden. Een 360-gradencamera maakt beelden van de gehele ruimte in een keer. Alles rondom de camera wordt vastgelegd en daardoor worden vakantiefoto’s ineens een stukje indrukwekkender. Zowel professionals als amateurs kunnen hun video’s uploaden bij 360 Cities. Zo heeft de site beelden van plaatsen van over de hele wereld verzameld. Wel wordt er gekeken naar de kwaliteit van de foto's, niet alle camera’s hebben zijn even scherp. 

Natuur

In twee muisklikken ben je in Egypte, bij een van de Zeven Wereldwonderen. Of op het Plaza de España in Sevilla, Spanje. Je kunt ook oude kastelen bekijken in Ierland of genieten van de ondergaande zon bij Lagune Torre in Argentinië. 

Kunst

Voor de kunstliefhebbers: er zijn ook kunstwerken (van binnen) te bekijken, zoals deze Mondriaan kubus. Even naar de slaapkamer van Vincent van Gogh in Saint-Rémy de Provence of een kijkje nemen in de bibliotheek van het Rijksmuseum kan ook. 

Hoe werkt het? 

Ga naar de website van 360 cities. In de zoekbalk typ je een locatie in. Dat kan echt van alles zijn, van natuurgebieden tot steden of gebouwen. Let op: de website is Engelstalig en zoektermen moeten dus in sommige gevallen vertaald worden naar het Engels.  Klik vervolgens op een afbeelding. Je kunt rondkijken door je linkermuisknop ingedrukt te houden en met je muis te bewegen. Ook staan er witte pijltjes in beeld. Hiermee kun je verplaatsen naar plekken in de buurt. Als je op een wit pijltje gaat staan zonder te klikken, verschijnt er een blokje met informatie over die andere locatie. Via de blauwe pijl ga je naar een willekeurig geselecteerde plek. Je kunt de afbeelding ook beeldvullend maken door op de vier pijltjes rechtsboven te klikken. 

Bron: 360 Cities.