Donderdag: pasta met courgette en tofu

Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht staat donderdagavond op het menu: pasta met courgette en tofu. Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is geschikt voor twee personen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 150-200 gram volkoren penne of andere pasta
  • 200 gram (gekruide) tofu
  • 2 eetlepels pesto
  • Basilicum
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en de tomaten in stukjes.
  3. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Snijd de tofu in blokjes.
  5. Verwarm de pesto in een hapjespan, braadpan of wok en smoor hierin de ui enkele minuten.
  6. Voeg de courgette en de tomaten toe en smoor de groente gaar.
  7. Warm de tofu kort mee.
  8. Giet de pasta af en meng het groentemengsel er door.
  9. Maak op smaak met kleingesneden basilicum en strooi er aan tafel de kaas over. 
Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 585 kcal  
Eiwit 35 gram  
Koolhydraten 60 gram  
Vet 20 gram  
Verzadigd vet 4 gram  
Vezels 15 gram  
Bron(nen):
  • Voedingscentrum

Reactie toevoegen