Dinsdag: Aardappelgratin met geitenkaas

Ovenheerlijk!

Een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 ei
  • ½ dl kookroom light
  • 1 dl halfvolle melk
  • ½ theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram zachte geitenkaas
Bereiding
  • Warm de oven voor op 200° C.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  • Schik de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ovenvaste schaal.
  • Klop het ei met de room en de melk los.
  • Voeg wat peper en oregano toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
  • Schenk dit over de aardappelen.
  • Verkruimel de geitenkaas er over.
  • Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en bruin worden.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte vegetarische reepjes en spinazie.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel olie
  • 700 gram spinazie
Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie

 390 kcal

 625 kcal
Eiwit 15 gram
 35 gram
Koolhydraten 50 gram
 60 gram
Vet 10 gram 25 gram
Verzadigd vet
 7 gram 9 gram
Vezels 4 gram

 10 gram

Auteur