Getty Images
      
  Een pittige salade.
Ingrediënten
- 3 takjes peterselie
 - 1 eetlepel (rode)pesto
 - 1 eetlepel olie
 - 1 eetlepel citroensap
 - 1 vleestomaat
 - 300 gram andijvie
 
Bereiding
- Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
 - Klop de peterselie door de pesto en maak er met 1 eetlepel water, de olie, het citroensap en wat peper een dressing van.
 - Was de tomaat, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in stukjes.
 - Was de andijvie en snijd de groente in smalle repen.
 - Meng de tomaat en de dressing door de andijvie.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | Menu | |
| Energie | 120 kcal | 500 kcal | 
| Eiwit | 3 gram | 35 gram | 
| Koolhydraten | 4 gram | 30 gram | 
| Vet | 10 gram | 25 gram | 
| Verzadigd vet | 2 gram | 6 gram | 
| Vezels | 3 gram | 5 gram | 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum