Getty Images
Een heerlijk gerecht voor de dinsdagavond is zoetzuur varkensvlees. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en staat binnen 30 minuten op tafel. Lekker met doperwtjes met mais en zilvervliesrijst.
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- 200 gram hamlap
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel ketjap
- Chilipoeder
- 1 ui
- 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
- 1 klein blikje ananasstukjes
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg ½ dl water toe met de geraspte gember, de tomatenketchup, de basterdsuiker, de azijn, de ketjap en chilipoeder.
- Stoof het vlees 15 minuten.
- Maak de ui en de paprika’s schoon.
- Snijd de ui in snippers en de paprika’s in reepjes.
- Doe de groente en de ananasblokjes met wat vocht bij het vlees en laat het in enkele minuten verder gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met doperwtjes met mais en zilvervliesrijst.Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram doperwtjes
- 150 gram maïs
- 120 gram zilvervliesrijst gekookt, met zout
Extra informatie
Allergie info:Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 360 kcal | 680 kcal |
Eiwit | 35 gram | 45 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 90 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 4 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum