Getty Images
      
  Gezond en lekker.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 750 gram andijvie
 - 1 teentje knoflook
 - 1 eetlepel olijfolie
 - Citroensap
 
Bereiding
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
 - Laat de andijvie met aanhangend water slinken.
 - Doe de andijvie in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
 - Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
 - Verwarm de olie in een wok of hapjespan en laat hierin de knoflook en de andijvie al omscheppend heet worden.
 - Maak de groente op smaak met een drup citroensap en een beetje zout.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | Menu | |
| Energie | 90 kcal | 440 kcal | 
| Eiwit | 3 gram | 30 gram | 
| Koolhydraten | 5 gram | 30 gram | 
| Vet | 6 gram | 20 gram | 
| Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram | 
| Vezels | 3 gram | 5 gram |