Maandag: Farfalle met gerookte kip

Kappertjes zorgen voor de bite!

Een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren farfalle of andere pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 dunne prei
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

  •  Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking net gaar.
  •  Maak de knoflook en de sjalotten schoon en snijd het klein.
  •  Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  •  Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  •  Snijd de kip in blokjes.
  •  Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten glazig.
  •  Bak de tomaatjes en de prei kort mee.
  •  Voeg de uitgelekte farfalle toe met de kip en laat dit heet worden.
  •  Maak de pasta op smaak met de kappertjes, een beetje vocht van de kappertjes of wat azijn, peper en weinig zout.

Voedingswaarden per persoon

   Recept
Energie

 460 kcal

Eiwit  40 gram
Koolhydraten  55 gram
Vet  6 gram
Verzadigd vet
 2 gram
Vezels  10 gram
Menu van de Week

Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Missing media-item.

Auteur