Slanke cheesecake met citroen en gember

Getty Images

Een romige en toch frisse cheesecake, met een stuk minder calorieën dan normaal.

Ingrediënten

  • 500 g Griekse yoghurt
  • 150 ml room
  • 4 gelatineblaadjes
  • 100 g tagatose-poeder
  • Sap van 2 citroenen
  • 15 suikervrije speculaasjes
  • 1 eetlepel kokossuiker
  • 1 cm gember, geraspt
  • 50 g boter, gesmolten

Bereiding

Smelt de boter. Maal de speculaasjes tot poeder in de blender. Meng de speculaaskoekjes, gesmolten boter, kokossuiker en gember goed door elkaar in een kom. Bedek er de bodem van een springvorm (18 cm diameter) mee en druk goed aan. Zet in de koelkast. Week de gelatine in koud water. Warm de room op in een pan maar laat niet koken. Voeg het tagatose-poeder toe en roer goed totdat het volledig gesmolten is. Knijp de gelatine uit en los ze op in de room. Roer het citroensap door de Griekse yoghurt. Voeg de room bij de yoghurt en roer tot een glad mengsel. Giet het yoghurtmengsel op de speculaasbodem en laat minstens 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

De zoetstof tagatose is bij diverse supermarkten en online te krijgen.

Auteur 
Bron 
  • Kenniscentrum Zoetstoffen