Test: dit is de beste espressomachine voor koffiecups

Een goed koffieapparaat is belangrijk. Steeds meer mensen maken gebruiken van een espressomachine op basis van koffiecups. De consumentenbond zocht uit welke espressomachine de beste is.

De Consumentenbond beoordeelde de machines op het gebruiksgemak, temperatuur, smaak van de espresso en de prijs-kwaliteitverhouding. 

Het apparaat dat als beste uit de test kwam was de Sage Nespresso Creatista Uno SNE500 Zwart, een wat duurder maar kwalitatief hoogstaand apparaat. Het apparaat werkt met cups van Nespresso, maar heeft ook een functie om melk te schuimen. Het gebruiksgemak was het punt waarop dit apparaat het hoogst scoorde. De Sage is namelijk erg snel, makkelijk te gebruiken, heeft fijne bijkomende voordelen zoals een groot waterreservoir en maakt ook nog eens weinig geluid. 

Naast het feit dat het een vrij prijzig apparaat is, zijn er weinig minpunten te bekennen. Het enige waarop iets op aan te merken is, is het schuim. De kwaliteit hiervan kan volgens de Consumentenbond namelijk wel iets beter en je moet ook nog eens veel melk gebruiken om een goede hoeveelheid schuim te krijgen.