Top 5 Australische restaurants

De gerechten uit 'down under'

Hebt u het voetbalvirus al te pakken? De eerste 3 punten zijn binnen en nu staat Australië op het menu. Hebt u de keuken van ‘down under’ weleens geproefd? In deze top 5 hebben we de lekkerste Australische restaurants in Nederland voor u op een rijtje gezet.

Australische toprestaurants

Bij Drovers Dog bent u de hele dag welkom! Start de dag met de perfecte kop koffie, Australische pannenkoekjes of eggs benedict, 's middags proeft u heerlijke zoetigheden en een versgeperste sapje en 's avonds schuift u aan voor een onvergetelijk Australisch diner. Uiteraard ontbreekt de kangoeroe niet op het menu. Deze gastvrije zaak is ontzettend populair in Amsterdam, en heeft ondertussen alweer twee vestigingen. De eerste vindt u in Amsterdam Oost, de tweede in Amsterdam Zuid.

De brunchcultuur is nog niet echt doorgebroken in Nederland, maar Little Collins kan u vast en zeker overtuigen. De eigenaren komen uit Melbourne, en alles op het menu is een hommage aan deze stad. Wat dacht u van wentelteefjes met kokoskruim, lemon curd en gekarameliseerde appel of gepocheerde eitjes met grandioze toppings? Neem er een heerlijke brunch cocktail bij zoals een bloody mary of bellini en uw dag kan niet beter beginnen! Geen zin in een brunch? Ze serveren hier ook een heerlijk diner met kleine gerechten die u kunt delen met uw tafelgenoten.

In twee monumentale panden aan de Oosterstraat in Groningen vindt u een klein stukje Australië bij Pacific Aussie Pub & BBQ. Binnen hangt een fijne 'laid back' sfeer, u voelt zich vast direct thuis. Begin de avond met een Australisch biertje en een keur aan lekkere hapjes: chicken wings, uienringen en kazig knoflookbrood. Daarna is het tijd voor heel veel lekkers van de barbecue: kangoeroe, een sappige steak, burgers en nog veel meer lekkers. Nog ruimte over voor wat zoets? Neem dan de Tim Tam shake, deze is wereldberoemd!

Bron(nen):
  • www.IENS.nl