Top 5 restaurants in Gelderland

Deze week heeft IENS de vijf lekkerste restaurants in Gelderland voor u op een rij gezet. Ontdek het lekkere eten van deze vijf restaurants!

Een Michelinster schept natuurlijk hoge verwachtingen en restaurant Basiliek maakt deze volledig waar. De entourage alleen al maakt indruk. Het voormalige Agnietenklooster met zijn oude gewelven en hoge staldeuren is uiterst smaakvol ingericht. Dit geeft een bijzonder gevoel, dat door het eten alleen maar wordt versterkt. De ene na de andere tongstrelende creatie komt er op een avond voorbij. Als basis heeft chef Rik Jansma de klassieke Franse keuken, maar hij laat zich inspireren door alle landen van de wereld. De gerechten zijn opvallend inventief en de friandises bij de koffie verdienen een bijzondere vermelding.

Na een wandeling of ritje door het Vierhoutse bos komt u terecht bij Restaurant Klavertje Vier. Dit is nou zo'n zaak waar het plaatje compleet is. Bij aankomst komt de gastvrouw u tegemoet gelopen en eenmaal aan tafel worden de smaakpapillen aangemoedigd met de meest heerlijke amuses. De passie die de kok in zijn gerechten steekt is direct te proeven. Bovendien is al snel duidelijk dat alles in eigen keuken wordt bereid, van de gerookte zalm tot aan de gehele patisserie. Ook de entourage laat niets te wensen over. Er is voldoende ruimte waardoor u heerlijk zit aan de mooi opgemaakte tafels. Een terechte favoriet op de Veluwe!

Bij Vesters stelt de chef elke drie weken een menu op met acht gerechten die perfect op elkaar zijn afgestemd. U hoeft zelf alleen te bepalen van hoeveel gangen u wilt meegenieten. Niet eens zo’n makkelijke keuze wanneer u op de hoogte bent van de kunsten van de witte brigade. De gerechten worden gekenmerkt door fijnzinnige creativiteit en prikkelen alle zintuigen. Daarbij zijn de wijnen absoluut een meerwaarde van de totale beleving. Zeker omdat de kundige bediening er vol passie over uitweidt. Aangezien de ambiance ook nog eens rustig en ontspannen is, mag dit gerust een gastronomisch sieraad voor Nijmegen worden genoemd.

Top 5 restaurants in Gelderland:

Lees meer restauranttips van IENS!

Voor u geselecteerd door IENS  IENS

Auteur 
  • Shayed Sardha
Bron 
  • IENS