Top 5 restaurants met Hollandse keuken

Houdt u van de Hollandse keuken? IENS heeft voor u uitgezocht in welke restaurants u de heerlijkste Hollandse gerechten voorgeschoteld krijgt!

“Geen poespas, gewoon lekker” is het motto van Rogier van Dam, chef-kok van Lastage in Amsterdam. Hij maakt zijn hammen zelf en ook de worsten komen uit eigen keuken. Eerlijk koken, daar gaat het om. Veel Hollandser wordt het niet en dat is terug te zien op de kaart waarop wel wat invloeden van buiten de landsgrenzen zijn terug te vinden. Snoekbaarsfilet met rode biet, hazelnoot, gerookte schieraal, polenta en beurre blanc. Krokant gebakken rilette van kalfszwezerik en kwartel, met een crème van schorseneren en kappertjes. Dit zijn slechts enkele pareltjes die de kaart van Lastage sieren. Geen wonder dat de naam en faam van Lastage zich in rap tempo verspreidt. En dat terwijl ze nog maar een half jaar open zijn.

Landgoed Ekenstein. In 1648 gesticht door Johan Eeck die later burgemeester van het nabijgelegen Groningen zou worden. Nu herbergt het naast een restaurant ook een stijlvol hotel dat zich gedeeltelijk in de historische borg bevindt. Vooral als het weer een diner of lunch in de tuin in  Engelse stijl toelaat zit u hier heerlijk. U geniet niet alleen van het uitzicht op het het Damsterdiep en de prachtige omgeving, maar ook van Hollandse klassiekers als Groninger mosterdsoep met spekjes, varkenshaas met roomsaus en gebakken zeetong. Wat is het leven mooi…

Laagdrempelig, gezellig, informeel, gezond, passievol en eerlijk zijn de sleutelwoorden van restaurant De Pastinaeck, waar tevens eenvoud, kwaliteit en betaalbaarheid centraal staan. Bekend geworden door het tv-programma “Mijn tent is top” en inmiddels een gevestigde naam en geliefd in Amersfoort en omstreken. Zoals de naam al doet vermoeden treft u regelmatig deze al-lang-niet-meer-zo-vergeten groente op de kaart. Met daarnaast dikwijls andere streekproducten zoals schorseneer, aardwortel en peterseliewortel. Met andere oer-Hollandse lekkernijen als hete bliksem, andijviestampot, slavinken en Alkmaars gort is een etentje bij De Pastinaeck een feest van herkenning of juist een aangename herontdekking van de Nederlandse keuken.

Top 5 restaurants met Hollandse keuken:

 
Lees meer restauranttips van IENS!

Voor u geselecteerd door IENS
IENS

Auteur 
Bron 
  • IENS