Lekker recept met 3 soorten bonen.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Ingrediënten
- 250 gram sperziebonen
 - 1 sjalot
 - 1 teentje knoflook
 - 1 eetlepel olie
 - ± 2 eetlepels azijn
 - 1 theelepel mosterd
 - 1 klein blikje kidney beans
 - 1 kleine pot of blikje witte bonen
 - 1 bosje radijs
 - 1 eetlepel kappertjes
 
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
 - Kook de sperziebonen in 12-15 minuten gaar.
 - Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit klein.
 - Maak een dressing van de sjalot, de knoflook, de olie, azijn, de mosterd, peper en een beetje zout.
 - Laat de sperziebonen, kidneybeans en witte bonen uitlekken en schep de dressing er door.
 - Laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
 - Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
 - Schep de radijs en de kappertjes door het bonenmengsel.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | Menu | |
| Energie | 265 kcal | 370 kcal | 
| Eiwit | 15 gram | 20 gram | 
| Koolhydraten | 30 gram | 45 gram | 
| Vet | 7 gram | 9 gram | 
| Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram | 
| Vezels | 20 gram | 20 gram | 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum