Getty Images
Met deze roerbakgroente heeft u snel en gemakkelijk een maaltijd op tafel staan. Het gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een beredingstijd van 0-15 minuten. Lekker met karbonade en aardappelen.
Ingrediënten
- 700 gram andijvie
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kummel (karwijzaad)
- Citroensap
Bereiding
- Was de struik andijvie en snijd de groente in smalle repen.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de kummel kort mee.
- Voeg de andijvie toe en roerbak de andijvie in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met een beetje zout en een paar druppels citroensap.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
| Energie | 90 kcal | 435 kcal |
| Eiwit | 3 gram | 25 gram |
| Koolhydraten | 5 gram | 30 gram |
| Vet | 6 gram | 20 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram |
| Vezels | 3 gram | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum