Voorgerecht voor 4 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten
Ingrediënten
- 3 sneetjes (oud) bruin- of maïsbrood
- 300 gram kerstomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- Oregano
- 2 eetlepels rode port
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel kappertjes
- 16 groene olijven
- 16 kapperappeltjes
Bereiding
- Rooster het brood tot het goudbruin en bros is.
- Maak de kerstomaatjes schoon en halveer ze.
- Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de tomaatjes 1 minuut.
- Strooi er wat oregano en peper over.
- Blus af met de port en de balsamicoazijn.
- Laat de tomaatjes afkoelen en meng er de kappertjes door.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Scheur het brood in stukken en mengen alles er door.
- Voeg eventueel nog wat port of azijn toe.
- Verdeel de salade over 4 borden.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | |
|---|---|
| Energie | 130 kcal |
| Eiwit | 4 gram |
| Koolhydraten | 15 gram |
| Vet | 5 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram |
| Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum