Lekker pittig.
Eenpans hoofdgerecht voor twee personen,
bereiding: meer dan 30 minuten. 
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
 - 1 eetlepel olie
 - Scherp paprikapoeder of chilipoeder
 - 175-200 gram volkoren penne
 - 250 gram gemengde wokgroente
 - ½ blik tomatenblokjes
 - Basilicum
 - 3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
 
Bereiding
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
 - Meng de olie met royaal paprikapoeder of chilipoeder en meng dit door de kip.
 - Laat de kip 20 minuten in de koelkast afgedekt marineren.
 - Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
 - Verhit een braadpan en bak hierin de reepjes kip snel bruin.
 - Voeg de wokgroente toe en roerbak de groente enkele minuten mee.
 - Roer er de tomatenblokjes door en warm het mengsel goed door.
 - Maak het op smaak met basilicum.
 - Giet de penne af en meng het kip-groentemengsel er door.
 - Strooi er aan tafel de kaas over.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 535 kcal | |
| Eiwit | 40 gram | |
| Koolhydraten | 60 gram | |
| Vet | 15 gram | |
| Verzadigd vet | 5 gram | |
| Vezels | 6 gram | |
    Bron 
          
  - Voedingscentrum