Lekker pittig.
Eenpans hoofdgerecht voor twee personen,
bereiding: meer dan 30 minuten.
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- Scherp paprikapoeder of chilipoeder
- 175-200 gram volkoren penne
- 250 gram gemengde wokgroente
- ½ blik tomatenblokjes
- Basilicum
- 3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Meng de olie met royaal paprikapoeder of chilipoeder en meng dit door de kip.
- Laat de kip 20 minuten in de koelkast afgedekt marineren.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Verhit een braadpan en bak hierin de reepjes kip snel bruin.
- Voeg de wokgroente toe en roerbak de groente enkele minuten mee.
- Roer er de tomatenblokjes door en warm het mengsel goed door.
- Maak het op smaak met basilicum.
- Giet de penne af en meng het kip-groentemengsel er door.
- Strooi er aan tafel de kaas over.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 535 kcal | |
| Eiwit | 40 gram | |
| Koolhydraten | 60 gram | |
| Vet | 15 gram | |
| Verzadigd vet | 5 gram | |
| Vezels | 6 gram | |
Bron
- Voedingscentrum