Getty Images
McHealthy-menu
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 1 (rode) ui
- 2 vegetarische schnitzels
- 1 eetlepel olie
- 4 blaadjes basilicum
- 4-6 bolletjes bruine broodjes
- Rucolasla
- Stuk komkommer
- Radijs
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de schnitzels in repen.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de reepjes schnitzel kort mee.
- Voeg de stukjes tomaat toe en smoor het geheel 5 minuten.
- Laat het mengsel afkoelen en maak op smaak met peper, een beetje zout en de kleingesneden basilicum.
- Beleg de broodjes dik met rucola, plakken komkommer, plakjes radijs en schep het mengsel erop.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 530 kcal | |
| Eiwit | 30 gram | |
| Koolhydraten | 60 gram | |
| Vet | 15 gram | |
| Verzadigd vet | 2 gram | |
| Vezels | 15 gram | |
Bron
- Voedingscentrum