Getty Images
      
  Courgettesoep met zalm
Dit is een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. 
      
Ingrediënten
- 1 ui
 - 1 teentje knoflook
 - 2 courgettes
 - 1 eetlepel olie
 - 4 dl bouillon
 - 150 gram gerookte zalm
 - 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
 
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
 - Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
 - Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
 - Voeg de blokjes courgette en wat peper toe en schenk er de bouillon bij. Breng dit aan de kook en laat de courgettes in 10 minuten gaar worden.
 - Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
 - Snijd de zalm in reepjes.
 - Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille.
 
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
4 sneden volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info: oorverpakte zalm kan melkeiwit bevatten.Voor het gebruik van bouillon en verpakte zalm raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | Menu | |
| Energie | 235 kcal | 400 kcal | 
| Eiwit | 20 gram | 25 gram | 
| Koolhydraten | 6 gram | 35 gram | 
| Vet | 15 gram | 15 gram | 
| Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram | 
| Vezels | 2 gram | 7 gram | 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum