Zaterdag: Courgettesoep met zalm

Getty Images

Courgettesoep met zalm

Dit is een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel olie
  • 4 dl bouillon
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)

 

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
  3. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
  4. Voeg de blokjes courgette en wat peper toe en schenk er de bouillon bij. Breng dit aan de kook en laat de courgettes in 10 minuten gaar worden.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  6. Snijd de zalm in reepjes.
  7. Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille.


Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...
4 sneden volkorenbrood

Extra informatie
Allergie info: oorverpakte zalm kan melkeiwit bevatten.Voor het gebruik van bouillon en verpakte zalm raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 235 kcal 400 kcal
Eiwit 20 gram 25 gram
Koolhydraten 6 gram 35 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 2 gram 7 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum