Zaterdag: Lasagne en een herfstcoupe

Getty Images

Een heerlijk hoofdgerecht voor de zaterdagavond; lasagne. En als dessert een lekkere herfstcoupe. Dit menu is geschikt voor 2 personen. Eet smakelijk!

Lasagne

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram rundertartaar
  • 200 gram roerbakgroente
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Oregano
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 dl groentebouillon
  • Ca. 100 gram lasagnevellen
  • 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 100 gram cottage cheese
Bereiding
  1. Maak de ui en de knoflook schoon snijd dit klein.
  2. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  3. Bak de tartaar mee gaar en rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak dit kort mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en maak het geheel op smaak met peper, weinig zout en oregano.
  5. Warm de oven voor op 180° C.
  6. Verwarm de margarine.
  7. Voeg de bloem toe en warm dit goed door.
  8. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon bij tot een saus is ontstaan. Laat de saus enkele minuten zacht koken.
  9. Kook intussen de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal met vellen lasagne en schep er de helft van de groentesaus op.
  11. Dek dit af met lasagne en schenk er de helft van de andere saus over.
  12. Dek weer af met lasagnevellen, met daarop de rest van de groentesaus.
  13. Leg de rest van de lasagne er op en schenk er de rest van de saus over.
  14. Meng de geraspte kaas met de cottage cheese en verdeel dit over de saus.
  15. Laat de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten heet worden en bruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie655 kcal
Eiwit40 gram
Koolhydraten60 gram
Vet25 gram
Verzadigd vet8 gram
Vezels6 gram

Herfstcoupe

Ingrediënten
  • 1 rijpe peer
  • 50 gram druiven
  • 1 kiwi (alle soorten mogelijk)
  • 3 pruimen
  • Citroensap
  • Witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel (sinaasappel)likeur

Bereiding

  1. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes.
  2. Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes.
  3. Schil de kiwi, snijd hem in plakjes en halveer ze.
  4. Was de pruimen en snijd ze in stukjes.
  5. Meng het fruit met elkaar en voeg naar smaak wat citroensap en basterdduiker toe.
  6. Verdeel het fruit over 2 coupes en druppel de likeur er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lasagne.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie140 kcal
Eiwit1 gram
Koolhydraten30 gram
Vet0 gram
Verzadigd vet0 gram
Vezels4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum