Soepzaterdag.
Soep voor twee personen, 
bereidingstijd: 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 750 gram tomaten
 - 1 ui
 - 5 takjes peterselie
 - 1 eetlepel olie
 - Nootmuskaat
 - 2½ dl bouillon
 - 1 laurierblad
 - 100 gram beenham
 - 1 dl griekse, volle yoghurt
 
Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
 - Maak de ui schoon en snijd hem klein.
 - Was de peterselie. Snijd de stelen in stukjes en knip het blad fijn.
 - Fruit de ui met de peterseliestelen in de olie glazig.
 - Voeg de tomaten toe met wat nootmuskaat, het laurierblad en de bouillon. Breng dit aan de kook en laat de soep 10 minuten koken.
 - Verwijder het laurierblad.
 - Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine glad.
 - Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
 - Warm de soep nog even goed door en maak hem op smaak met wat peper.
 - Roer de klein geknipte peterselie door de yoghurt en maak dit op smaak met peper en een beetje zout.
 - Garneer de soep aan tafel met een lepel van de peterselieroom.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 265 kcal | |
| Eiwit | 15 gram | |
| Koolhydraten | 15 gram | |
| Vet | 15 gram | |
| Verzadigd vet | 6 gram | |
| Vezels | 4 gram | |
    Bron 
          
  - Voedingscentrum