Zo houd je je airfryer schoon en hygiënisch: praktische tips

airfryer schoonmaken en onderhouden
Getty Images

Een airfryer is een geweldige uitvinding die ons in staat stelt om smakelijke gerechten te bereiden zonder olie. Het is echter belangrijk om je airfryer regelmatig schoon te maken om te zorgen dat hij optimaal blijft presteren en om eventuele bacteriën te doden. Zo kun je je airfryer kunt schoonmaken en onderhouden.

Stap 1: Maak de airfryer na elk gebruik schoon

Het is belangrijk om je airfryer na elk gebruik schoon te maken. Verwijder eerst alle losse onderdelen, zoals de mand en het rooster. Was deze onderdelen af met warm water en zeep en laat ze drogen. Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponzen om krassen te voorkomen.

Stap 2: Maak de binnenkant van de airfryer schoon

Veeg de binnenkant van de airfryer schoon met een vochtige doek. Als er voedselresten zijn achtergebleven, gebruik dan een zachte borstel om deze te verwijderen. Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponzen om krassen te voorkomen.

Stap 3: Maak het verwarmingselement schoon

Het verwarmingselement kan vet en voedselresten verzamelen, dus het is belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Gebruik een vochtige doek om het verwarmingselement voorzichtig schoon te maken. Wees voorzichtig, want het element kan heet zijn als de airfryer onlangs is gebruikt.

Stap 4: Maak de buitenkant van de airfryer schoon

Maak de buitenkant van de airfryer schoon met een vochtige doek. Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponzen om krassen te voorkomen. Droog de airfryer goed af voordat je hem weer in elkaar zet.

Stap 5: Onderhoud je airfryer regelmatig

Om ervoor te zorgen dat je airfryer optimaal blijft presteren, is het belangrijk om hem regelmatig te onderhouden. Dit betekent het regelmatig vervangen van het filter en het controleren van de staat van de mand en het rooster.

Stap 6: Extra tips

Hier zijn nog enkele extra tips om je airfryer schoon te houden:

  • Als er hardnekkige vlekken op de mand of het rooster zitten, week ze dan in warm water en zeep voordat je ze afwast.
  • Als er vet in de airfryer is gelekt, maak dan de binnenkant grondiger schoon met een zachte borstel en warm water en zeep.
  • Gebruik geen schuurmiddelen, staalwol of schuursponzen om je airfryer schoon te maken, omdat dit krassen kan veroorzaken.
  • Als je airfryer een geur heeft, voeg dan een paar druppels citroensap toe aan het water dat je gebruikt om hem schoon te maken.
Auteur