Zo maak je harde boter smeerbaar

Ben je vergeten de boter uit de koelkast te halen? Koude, harde boter is niet smeerbaar en het kan soms erg lang duren voor hij op kamertemperatuur is. Met de onderstaande tips verwarm je snel de boter tot hij smeerbaar is. 

Tip 1: Verwarm een glas

Leg de hoeveelheid boter die je wil gebruiken apart. Vul vervolgens een glas met warm water en laat het glas even opwarmen. Gooi het glas daarna leeg en maakt het droog. Zet het glas vervolgens over de boter heen. Door de warmte van het glas is de boter snel op kamertemperatuur. 

Tip 2: Au bain-marie

Heb je een grote hoeveelheid boter nodig? Pak dan een pannetje met warm water en zet hier een kom in. Doe de boter in de kom en laat het even zo staan. Deze methode wordt ook wel au bain-marie genoemd. Je kunt ook de oven gebruiken door deze eerst voor te laten verwarmen, uit te zetten en dan de boter in de oven te leggen. Doe dit niet bij de magnetron, want dan gaat de smaak van de boter verloren. 

Tip 3: Kleine stukjes

Een andere tip is om de boter in kleine blokjes of plakjes te snijden. Zo wordt de boter sneller zacht. Je kunt zelfs een kaasschaaf of rasp gebruiken. 

Bron: Radar