Klassiek met een vleugje nieuw.
Vleesgerecht voor twee personen, 
bereidingstijd: 0-15 minuten.
      
bereidingstijd: 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 5 sjalotjes
 - 200 gram biefstuk
 - 1 eetlepel vloeibare margarine
 - 1 dl rode wijn
 - 2 eetlepels kookroom light
 - 2 theelepels honing
 - Tijm
 
Bereiding
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
 - Snijd de biefstuk in dobbelsteentjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
 - Verwarm de margarine en bak hierin de biefstuk in 2 minuten bruin.
 - Schep de blokjes uit de pan.
 - Fruit de sjalotten in de achtergebleven margarine glazig.
 - Voeg de wijn en de kookroom toe en laat dit in enkele minuten inkoken tot sausdikte.
 - Maak de saus op smaak met de honing en wat tijm.
 - Meng het vlees door de saus en warm dit nog even mee.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 255 kcal | |
| Eiwit | 25 gram | |
| Koolhydraten | 15 gram | |
| Vet | 8 gram | |
| Verzadigd vet | 2 gram | |
| Vezels | 1 gram | |
    Bron 
          
  - Voedingscentrum