Heerlijk gekruide biefstuk.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 1 sjalotje
 - 100 gram kerstomaatjes
 - 4 takjes peterselie
 - 4 takjes selderij
 - 1 eetlepel olie
 - 2 eetlepels kappertjes
 - Tijm
 - 2 biefstukjes
 - 1 eetlepel vloeibare margarine
 
Bereiding
- Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
 - Was de tomaatjes en halveer ze.
 - Was de kruiden en knip ze klein.
 - Fruit de sjalot in de olie glazig. Bak de tomaatjes 1 minuut mee.
 - Roer van het vuur af de kruiden en de kappertjes er door.
 - Laat de salsa afkoelen en maak het op smaak met wat peper en tijm.
 - Bestrooi het vlees met peper en weinig zout.
 - Bak de biefstuk in enkele minuten in de hete margarine bruin.
 - Geef de salsa er bij.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | Menu | |
| Energie | 215 kcal | 380 kcal | 
| Eiwit | 25 gram | 30 gram | 
| Koolhydraten | 2 gram | 30 gram | 
| Vet | 10 gram | 10 gram | 
| Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram | 
| Vezels | 1 gram | 10 gram | 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum