Met de scherpe smaak van gember.
Voorgerecht voor twee personen, 
bereidingstijd: 15-30 minuten.
      
bereidingstijd: 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 100 gram peultjes
 - 1 bolletje gember
 - 2 ansjovisfilets
 - 1 sjalot
 - 1 eetlepel olie
 - 4 eetlepels tomatenketchup
 - 100 gram noorse of hollandse garnalen
 - Azijn
 - Bieslook
 
Bereiding
- Maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water in enkele minuten gaar.
 - Snijd het bolletje gember fijn.
 - Snijd de ansjovis in stukjes.
 - Snijd het sjalotje klein.
 - Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
 - Voeg de gember en de ansjovis toe en laat de stukjes ansjovis smelten. Voeg de tomatenketchup toe en laat de saus afkoelen.
 - Schep er de garnalen door en maak het geheel op smaak met peper en eventueel nog wat azijn.
 - Verdeel de peultjes over 2 borden en schep de garnalen er op.
 - Garneer met wat bieslook.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 155 kcal | |
| Eiwit | 10 gram | |
| Koolhydraten | 10 gram | |
| Vet | 6 gram | |
| Verzadigd vet | 1 gram | |
| Vezels | 2 gram | |
    Bron 
          
  - Voedingscentrum