Vooraf een frisse wortelsoep waarna het hoofdgerecht in sinaasappelsap gestoofde eendenbout volgt. Als dessert koffie Borgie.
Frisse wortelsoep
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 3 dl (groente)bouillon (van tablet)
- 2 sinaasappels
- 3 takjes peterselie
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Schrap de wortel en snijd hem in plakjes.
- Fruit de ui in de olie glazig. Voeg de wortel toe en smoor dit enkele minuten mee.
- Schenk de bouillon er bij en kook de groente in 10 minuten gaar.
- Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers beide sinaasappels uit.
- Pureer de wortelmassa in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Breng de soep met het sinaasappelsap weer aan de kook.
- Knip de peterselie klein.
- Maak de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil, peper en strooi de peterselie er over.
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
| Voedingswaarden per persoon | ||
| Recept | ||
| Energie | 150 kcal | |
| Eiwit | 2 gram | |
| Koolhydraten | 15 gram | |
| Vet | 7 gram | |
| Verzadigd vet | 1 gram | |
| Vezels | 6 gram | |
In sinaasappelsap gestoofde eendenbout
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
- Speciale gelegenheidsgerecht
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 1 sjalot of kleine ui
- 2 (tamme) eendenbouten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel bloem
- 2½ dl kippenbouillon (van ½ bouillontablet)
Bereiding
- Pers de sinaasappels uit.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Bestrooi de eendenbouten met peper en weinig zout en bak ze in de hete margarine aan alle kanten bruin.
- Fruit de sjalot kort mee.
- Strooi de bloem op de bodem van de pan en laat de bloem al roerend in 1 minuut gaar worden.
- Giet er het sinaasappelsap en de bouillon bij.
- Stoof het vlees in ca. 1½ uur gaar.
| Voedingswaarden per persoon | ||||
| Recept | Menu | |||
| Energie | 465 kcal | 630 kcal | ||
| Eiwit | 20 gram | 30 gram | ||
| Koolhydraten | 15 gram | 40 gram | ||
| Vet | 35 gram | 35 gram | ||
| Verzadigd vet | 9 gram | 9 gram | ||
| Vezels | 3 gram | 9 gram | ||
Koffie Borgia
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- nagerecht
- Balansdag
Ingrediënten
- Stukje sinaasappelschil of 1 eetlepel sinaasappelsnipper (gekonfijte sinaasappelschil)
- 2 eetlepels chocoladesaus (flesje)
- 2 koppen koffie
- 1 dl halfvolle melk
Bereiding
- Snijd het stukje sinaasappelschil heel fijn.
- Verdeel de chocoladesaus over 2 hoge koppen en schenk de hete koffie er op.
- Klop de melk in een pannetje heet en schuimig en schenk dit op de koffie.
- Schep de sinaasappelschilletjes er op.
| Voedingswaarden per persoon | ||
| Recept | ||
| Energie | 55 kcal | |
| Eiwit | 2 gram | |
| Koolhydraten | 9 gram | |
| Vet | 1 gram | |
| Verzadigd vet | 1 gram | |
| Vezels | 0 gram |
Bron
- Voedingscentrum