Smakenfeestje
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 3 dl halfvolle (turkse) yoghurt
- Mespunt kaneel
- Mespunt piment
- 1 sinaasappel
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Laat ze afkoelen.
- Klop de yoghurt glad met de kaneel en de piment.
- Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes.
- Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schep de sinaasappel op de yoghurt en strooi er de pijnboompitten over.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 155 kcal | |
| Eiwit | 9 gram | |
| Koolhydraten | 10 gram | |
| Vet | 7 gram | |
| Verzadigd vet | 2 gram | |
| Vezels | 1 gram | |
Bron
- Voedingscentrum