Siciliaans buitendiner.
Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
 
Ga terug naar het weekmenu!
      
Ingrediënten
- 200 gram kerstomaatjes
 - 2 eetlepels olie
 - ½ eetlepel bruine basterdsuiker
 - 1 eetlepel balsamicoazijn
 - 1 (zoete) ui
 - 100 gram parmaham
 - 300 gram doperwten (diepvries)
 - 100 gram ricotta
 - 4 vellen lasagne
 
Bereiding
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
 - Bak hierin de kerstomaatjes in een paar minuten zacht.
 - Roer de basterdsuiker met 1 eetlepel water en de balsamico door elkaar. Doe dit bij de tomaatjes en warm het nog even door.
 - Maak de ui schoon en snijd hem klein.
 - Snijd de ham in reepjes.
 - Fruit de ui in de rest van de olie zacht.
 - Bak de ham kort mee.
 - Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
 - Meng er de ricotta door.
 - Kook de lasagnevellen in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Leg ze op borden en leg op een helft van de lasagne een deel van het doperwtmengsel. Vouw de andere helft van de lasagne er over.
 - Schep de rest van de vulling en de warme kerstomaatjes er naast.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 530 kcal | |
| Eiwit | 30 gram | |
| Koolhydraten | 60 gram | |
| Vet | 15 gram | |
| Verzadigd vet | 4 gram | |
| Vezels | 10 gram | |
Ga terug naar het weekmenu!
    Bron 
          
  - Voedingscentrum