Met een beetje citroen.
Nagerecht voor twee personen, 
bereidingstijd: 0-15 minuten.
      
bereidingstijd: 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 1 flinke schijf watermeloen
 - 1 stukje citroenschil
 - 1 dl (vers geperst) sinaasappelsap
 - 6 ijsklontjes
 
Bereiding
- Snijd het vruchtvlees van de meloen uit de schil en verwijder de pitjes. Snijd de meloen in stukken.
 - Houd 2 mooie blokjes achter voor de garnering.
 - Snijd een stukje citroenschil heel fijn en snijd 2 mooie reepjes van de schil. Pureer de meloen met de fijngemaakte citroenschil en het sinaasappelsap fijn.
 - Sla de ijsklontjes in een schone theedoek tot gruis.
 - Doe het ijs in 2 hoge glazen en schenk de vruchtenpuree er op.
 - Steek op de rand van het glas het blokje achtergehouden meloen en garneer met het citroenschilletje.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 70 kcal | |
| Eiwit | 2 gram | |
| Koolhydraten | 15 gram | |
| Vet | 0 gram | |
| Verzadigd vet | 0 gram | |
| Vezels | 1 gram | |
    Bron 
          
  - Voedingscentrum