Bespaartips juli 2017

Benieuwd hoe u deze maand geld kunt besparen? We geven u acht tips om geld over te houden.

1. Vlieg goedkoop

Nog geen reis geboekt voor deze zomer, gebruik dan de volgende tips om zo goedkoop mogelijk uit te zijn: gebruik een slimme website zoals Skyscanner, Chaser en Google flights. Zoek voor de vlucht via verschillende vliegvelden, wees flexibel in de vertrekdata en zet je cookies uit; let op de extra kosten voor bagage en verzekering.

2. Hulp bij het zoeken

Funda als site waar makelaars hun te koop staande woningen aanbieden kennen we wel. Nieuw is Hoodhunt. Op die site kun je aangeven dat je in een bepaalde buurt een woning zoekt. Als aspirant koper kom je zo snel in contact met verkopers, je omzeilt de makelaar en bespaart kosten. Informeer je wel goed voordat je een woning koopt en laat een bouwkundige keuring uitvoeren.

3. Neem de goedkoopste

Wil je toch liever een makelaar om je woning te verkopen, neem dan de goedkoopste makelaar. De goedkoopste (tussen de € 400 en € 1300) blijkt een 2,7 procent hogere verkoopprijs te kunnen bereiken en ook nog eens sneller te verkopen. Wel moet je als verkoper meer zelf doen.

4. Bewaar je trouwboekje

Na het overlijden gebruikt de notaris mede graag het trouwboekje waar de kinderen in zijn bijgeschreven om de verklaring van erfrecht mee op te stellen. Is het trouwboekje er niet meer, bijvoorbeeld omdat het is weggegooid bij een tweede huwelijk of verloren gegaan bij verhuizingen, dan moet de notaris informatie opvragen bij de gemeente. Dat kost geld en vooral veel tijd. Bewaar dus altijd uw (oude) trouwboekje, het komt later nog van pas.

5. Pas op met aanbiedingen

Een aanbieding lijkt vaak aantrekkelijk, maar hoeft dat niet altijd te zijn. Gelukkig hebben we tegenwoordig internet en daarmee de mogelijkheid om snel en eenvoudig te vergelijken. Toets bij Google 'de naam het product' en 'vergelijken' in en al snel is duidelijk of uw aanbieding echt voordelig is of dat u beter elders kunt kopen.

6. Goedkoper tanken

Benzine is door de lage olieprijzen goedkoper dan een paar jaar terug, maar nog steeds duur. Door te tanken bij goedkope benzinestations help je je portemonnee. Maar er zijn meer mogelijkheden, onder andere bij United Consumers en de ANWB. Met een speciale pas krijg je toch weer een extra korting, soms een paar centen, soms zelfs 12 cent per liter.

7. Laat geen geld liggen

Het komt nog regelmatig voor dat een pensioen niet wordt opgehaald. Dat kan zijn omdat het om oude pensioenen gaat die gewoon vergeten zijn of om een partnerpensioen van een ex waarvan je niet weet dat hij is overleden. Denkt u nog ergens recht op te hebben, informeer dan eens bij de Pensioenfederatie (de opvolger van de Helpdesk Vergeten pensioenen) of er nog iets op u wacht.

8. Neem een douchecoach

Een douchecoach is een kleine zandloper die aangeeft hoe lang je nog kunt douchen. De zandloper geeft een tijd aan van 5 minuten en moedigt je zodoende aan om je hele doucheritueel uit te voeren binnen de tijd. De douchecoach helpt je water te besparen en helpt het milieu.