Betaalrekeningen steeds duurder

De meeste betaalrekeningen zijn de afgelopen vier jaar duurder geworden. De stijgingen variëren van enkele euro's tot meer dan tien euro.

Dat blijkt uit het SpecialItem van MoneyView. De prijsstijging wordt veroorzaakt door stijgende kosten. Door de omslag naar mobiel bankieren moeten banken investeren in nieuwe vormen van beveiliging. Ook het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden in app's kost geld.

Er zijn enkele uitzonderingen. Knab heeft de prijzen niet verhoogd en het Rabo DirectPakket is goedkoper geworden. Moneyyou biedt een gratis bankrekening aan en andere banken hebben hun betaalrekeningen onderverdeeld in uitgebreide en eenvoudige varianten met een prijsverschil. ABN Amro heeft door de introductie van drie pakketten nu zowel een goedkopere optie als in 2015, als twee duurdere varianten met meer opties en mogelijkheden.

Beste betaalrekening

De betaalrekeningen van ABN Amro kwamen weer als beste uit de test, evenals in de vorige SpecialItem. Opmerkelijk is dat alle drie de pakketten compleet genoeg zijn voor de hoogste score, terwijl er een prijsverschil van 56,40 per jaar zit tussen het goedkoopste en duurste pakket. Op alle onderzochte onderdelen scoren de drie pakketten boven het marktgemiddelde.

Bron(nen): MoneyView