Controle rookmelder is babbeltruc

Vanaf 1 juli is op iedere verdieping in huis een rookmelder verplicht. Oplichters spelen daar handig op in, door zich voor te doen als 'rookmelder-inspecteur'. Zij komen zogenaamd controleren of de rookmelder is geïnstalleerd. In werkelijkheid is dit een babbeltruc. Dieven hopen zo binnen te komen om geld en waardevolle bezittingen te kunnen stelen.

Dit meldt Kassa. Rookmelders zijn verplicht, maar dat wil niet zeggen dat de gemeente of de brandweer dit actief gaat controleren. Gemeente en brandweer komen niet langs de deur om te kijken of er wel een rookmelder hangt. Mocht het in de toekomst al gaan gebeuren, dan zullen ze dit nooit onaangekondigd doen.

Woningbouwvereniging

Er kan wel iemand van de woningbouwvereniging langskomen om een rookmelder te installeren, als dat nog niet gebeurd is. Ook kan iemand van de woningbouwvereniging langskomen om te controleren of de installatie goed gedaan is. De woningbouwvereniging zal dit altijd ruim van te voren én officieel aankondigen. Er zal nooit iemand onaangekondigd voor de deur staan.

Bron(nen):
  • bnnvara.nl